Chapter 4.- Can I ask you something?

Previously

”Jag glömde de h--.” Vårt samtal avbröts när dörren öppnades, bådas blickar riktades mot dörren och jag mötte direkt den gyllenebruna blicken. Han nickade ett kort hej åt oss och gick sedan förbi oss mot kortläsaren, med kortet i sin hand, han visade de snabbt för kortavläsaren som godkände kortet och släppte in honom.

Jag bröt blicken från hans ryggtavla och den studerade istället Charlies ansikte, hennes blick var fortfarande planterad i Justins ryggtavla och jag puttade till henne.

”Charlie, var är mina skor?” sa jag allvarligt och hon höjde handen för att klia sig i nacken.

”Jag… Ehm, jag glömde de hemma.”

”Jag kommer bränna upp de, mitt hot blir verkligt!” utropade jag och pekade menande på skorna på mina fötter, ”Ge mig en tändare.” 

Min mobils klocka slog 17.20 och ingen Justin syntes till. Vi, eller jag hade bestämt tid klockan kvart över och jag började nu bli orolig över att han bestämt sig för att inte komma tillbaka ändå. Jag stampade med foten i marken och skannade parkeringen, gång på gång. Jag lutade mig mot bilens motorhuvud och rynkade pannan en aning. Tänk så bestämde han sig för att inte komma?

Ännu fem minuter gick och ingen Justin syntes till. Jag rynkade pannan ännu en gång och ångrade att jag inte fått hans nummer. Jag suckade och skannade området en sista gång innan jag motvilligt reste mig från min lutande position mot bilens motorhuvud. Precis när jag la handen på bilhandtaget hörde jag springande steg bakom mig, jag vände mig hastigt bakom och fick syn på en joggande Justin. Han joggade fram till mig, inte det enda andfådd och sa:

”Förlåt att jag är sen, duschen var lite skönare än jag förväntade mig.” Ett leende spred sig på mina läppar och jag skrattade till. Leendet smittade av sig till hans läppar och vi stod där både två med stora leenden på våra läppar. Jag skrattade till och sa sedan:

”Jag trodde du hade stuckit.” sa jag och han skakade på huvudet.

”Nej, jag är glad att jag får tak över huvudet.” Jag stod och kollade förundrat på honom en stund. Varför hade han inget tak över huvudet? Hade han ingen familj? Ingen som älskade honom?

”Jag är glad att jag får ställa upp.” sa jag med ett litet leende, på hans läppar kröntes ännu ett leende. Inget av leendena speglade lycka, en djup sorg var planterad i hans vackra bruna ögon.

                                                                          ~             

Jag öppnade dörren till min lägenhet och tände ljuset innan jag klev in med Justin bakom mig. Jag kände inte hungern förens jag klev innanför dörren, min mage kurrade till och jag skrattade till samtidigt som jag sneglade på Justin. Han flinade smått.

”Jag är hungrig.” gnällde jag och han skrattade till igen.

”Jag märkte det.” Jag skrattade till och givk ut i köket, öppnade kylen och studerade innehållet. Jag hade nästan inget.

”Jag har lite ägg och lite bacon”, jag tog en kort paus och vände mig mot honom, där han ställt sig i dörröppningen, ”kan inte du steka det, så går jag och byter om?” Han kollade snabbt ner på min klädsel och nickade sedan.

”Visst.” sa han lätt innan han kom upp vid min sida och kollade in i kylen.

”Hur mycket ska jag steka?”

”Jag är väldigt hungrig, så fem bacon till mig och ett ägg, för dig själv får du bestämma!” log jag och han log smått tillbaka.

”Okej.” svarade han kort och jag nickade innan jag gick ut från köket och mot mitt rum.

~

Jag kom ut från min WIC några minuter senare med ett par rosa Victoria Secret sweatpants och en vit t-shirt där det stod ”Call my agent” på. Jag borstade snabbt igenom håret och gick sedan ut från mitt rum och vidare till toaletten där jag tvättade bort det snåla sminket jag burit under dagen. När jag var klar tvättade jag av ansiktet en sista gång innan jag vandrade ut i köket där Justin dukat upp på mitt lilla matbord. Jag log stort mot honom där han stod och vände på ett av de stekta äggen. Han vände blicken mot mig och hans ögon skannade genast min kropp.

”Jag trodde inte du ägde några myskläder.” sa han och kollade upp i mina ögon. Jag skrattade till och snurrade runt för att visa honom min avslappnade klädsel.

”Det har jag tydligen.” skrattade jag och kollade ner på min klädsel. Han flinade och nickade. Han vände sig tillbaka mot maten och tog upp de stekta äggen från stekpannan och la de på en tallrik, som han placerat bredvid spisen. Han kollade sedan på mig igen och pekade sedan mot det dukade bordet.

”Det är klart nu.” Jag nickade och log, samtidigt som jag gick förbi honom och satte mig ner vid matbordet. Han hade dukat så att vi kunde sitta mittemot varandra vid de vita fyramana matbordet. Jag studerade honom samtidigt som han satte fram de fyra äggen stekta äggen och hur han sedan satte sig ner med blicken fast i min. Jag log och kollade sedan ner på äggen.

”Det ser gott ut.” sa jag uppmuntrande, han nickade och jag kollade runt på bordet. Han hade ställt fram lite att dricka, ett juicepaket och ett mjölkpaket, han hade också ställt fram lite bröd, som låg prydligt i en brödkorg. Smör och lite pålägg stod också framdukat.

”Jag tog mig friheten att kolla i ditt kylskåp och skafferi.. Jag hoppas det var okej?” frågade han lite osäkert och jag nickade snabbt.

”Såklart, du bor här nu Justin.” Han log och nickade, slog sedan händerna på låren och sa:

”Vi kanske ska börja då?” Jag skrattade till och nickade.

”Det är nog en bra idé.” Han skrattade till och nickade. Hans skratt var tyst och gulligt, jag gillade det.

”Du förresten”, sa jag efter en stund tystnad, och ätande, ”jag tänkte att vi kunde handla i morgon eftermiddag? Efter jobbet och gymandet, är det okej?” Han kollade upp på mig och nickade snabbt.

”Såklart.” svarade han snabbt och jag nickade glatt innan jag skar ägget i mitten. En tryckt tystnad spreds mellan oss, det kändes som om han ville säga något, trycka fram det. Det kanske var privat, eller bara jobbigt att säga. Jag låtsades inte om det, lät honom förbereda sig ifred. Efter en stund öppnade han munnen. Han öppnade och stängde den några gånger, jag sneglade på honom, utan att direkt kolla på honom. Tillslut började han prata.

”Jag har, ehm, absolut inga pengar. Förutom de pengarna du gav tillbaka till mig igår.” tvingade han sig själv att säga, jag skakade på huvudet och log mot honom.

”Du behöver inte betala något. Jag betalar, du är min gäst.” Han studerade mitt ansiktsuttryck en liten stund. Letade väll efter något som stod emot det jag sa. När han inte hittade något kollade han ner på sitt ägg och drog ett djupt andetag.

”Tack.” sa han kort och kollade upp på mig för att ge mig ett falskt, framtvingat leende. Jag log tillbaka och vi återgick sedan till att äta, under tystnad.

~

Jag bäddade sängen inne i de avlånga, ljusa gästrummet. Justin stod i duschen, och när han var klar, skulle han först få vara ifred en stund i gästrummet, medan jag valde en film och tog fram lite smått-och-gott, sedan skulle vi sitta framför TV:n och gotta oss hela kvällen. Och jag hade redan bestämt vilket film vi skulle se, han skulle hata den.

Jag hörde hur badrumsdörren öppnades och kollade ut från gästrummet. Justin stod precis utanför badrummet, fortfarande med dörrens handtag i handen. Hans hår var blött och rufsigt och jag kunde nästan se blöta droppar rinna nerför hans kind. Från håret. På hans kropp hängde ett par löst sittande, väldigt löst sittande, joggingbyxor och på överkroppen hade han ett vitt linne. Jag antog att han hade samma som innan.

”Det är bara att säga till så tvättar jag dina kläder, jag har tvättmaskin i badrummet.” sa jag och gav honom ett leende. Han nickade bara kort och en pinsam tystnad spreds mellan oss, innan den blev alldeles för pinsam pekade jag in mot gästrummet och sa snabbt:

”Du kan gå in och…. Göra dig hemmastadd, så fixar jag film och det!” sa jag och han drog ett djupt andetag och nickade. Han smet in i badrummet snabbt och kom några sekunder senare ut med sin ryggsäck hängandes över axeln. Jag kunde inte hjälpa mig själv när jag nyfiket funderade på vad han hade inuti. Knark?

Jag hoppades verkligen inte det.

~

Jag hällde upp jordgubbarna, hallonen och blåbären i skålar innan jag skar de två melonerna i bitar. Jag delade dock först på de båda melonerna, plastade in de lite snabbt och la sedan tillbaka de i kylen. Vi kanske ville ha lite till någon annan dag också.  Jag älskade frukter och skulle antagligen alltid göra det också. När melonerna var färdiga la jag upp de på en stor tallrik, försökte göra det så snygg jag kunde. Jag studerade nöjt det jag packat ihop, på bordet stod en stor coca-cola flaska placerad, massa bär, några äpplen i en skål, melonerna och två stora glas. Så att man fick plats med mycket dricka. Jag hoppades verkligen han gillade coca-cola, så att jag inte behövde dricka upp den stora två litersflaskan helt själv. Mina tänder skulle vara små och svart, gula om det hände, och det ville jag inte. Absolut inte. Jag drog ett djupt andetag, tog upp en jordgubbe mellan tummen och pekfingret, stoppade den i munnen, tuggade några gånger och svalde. Perfekt.

Jag flyttade så mycket jag kunde från köket till vardagsrummet samtidigt, ställde fram allting på soffbordet och studerade sedan stolt mitt ”mästerverk”. Jag hörde svagt hur en dörr öppnades, för att sedan stängas igen. Jag vände mig om samtidigt som Justin kom in i vardagsrummet. Hans blick föll på mig snabbt innan den föll på soffbordet.

”Oj.” sa han, jag skrattade till och höjde ögonbrynen.

”Oj?” skrattade jag och han tog ett steg in i rummet. Han log stort, de första så långt åt det riktiga leendet jag sett honom göra- och det var fint. Eller fint kanske inte var rätt ord att beskriva hans leende med. Attraktivt? Det skulle inte förvåna mig om han fått över hundra tjejer på kroken av just det leendet.

”Har du såhär mycket frukter hemma varje dag?” frågade han och kollade ännu en gång på alla frukterna på mitt soffbord.

Jag nickade, ”Faktiskt så har jag det, oftast.” skrattade jag och han rynkade ögonbrynen, samtidigt som ännu ett leende spreds på hans leende, även denna gång inte helt äkta. Man såg det i hans ögon.

”Gillar du frukt?”

”Var det där en kuggfråga?” Han flinade och nickade. Jag flinade tillbaka och han drog sedan ett djupt andetag.

”Har du valt film?” Jag log ondskefullt och nickade.

”Du kommer älska den.” log jag och vandrade snabbt bort till tv:n. Jag öppnade skåpet under tv:n och kollade runt bland alla mina CD-filmer. Tillslut hittade jag den. ’The Lucky one’, med Zac Efron i huvudrollen. En av mina favoritskådespelare, både till skådespeleriet och utseendet.

Jag vände mig bak mot honom och sträckte upp filmen för att stolt visa den. Han läste på fodralet och rynkade pannan.

”En typisk tjejfilm?” suckade han uppgivet och jag skrattade till, kollade låtsas ledsamt på honom och sa sedan:

”Du får välja imorgon, Justin. Jag lovar.”

~

Justin satt på ena sidan av soffan och jag på andra. Filmen hade precis börjat och jag hade plockat åt mig av alla frukterna på bordet. Precis innan filmen startat hade jag i panik sprungit ut till köket för att hämta två plastskålar som vi kunde ha bären i. Jag plockade på mig ännu några jordgubbar och något hallon innan jag lutade mig tillbaka i soffan och smaskade på mina bär. Jag hällde upp ett glas cola och drack lite av det innan jag vände mig mot Justin för att viska:

”Gillar du cola?” Hans blick bröts från tv:n och han kollade på mig och nickade.

”Ja, tack.” Jag nickade kort, tog fram det andra gigantiska glaset och hällde upp cola enda upp till toppen. Jag räckte sedan försiktigt glaset till honom. Han log tacksamt och tog sedan en klunk av colan.

”Gillar du inte bär”, jag tog en kort paus och kollade på soffbordet, ”och melon?” Jag kollade forskande upp på honom. Han nickade.

”Jo, det gör jag.”

”Varför tar du inte något då?” frågade jag och rynkade pannan.

”Jag visste inte om jag fi--.” jag avbröt honom med en suck.

”Såklart du får. Ta för dig!” Han ställde ifrån sig glaset och tog tag i sin skål, han fyllde den sedan med bär och melon, stoppade in en jordgubbe i munnen och kollade sedan tillbaka på filmen som spelades på tv:n. Jag gjorde detsamma.

När halva filmen hade gått blev jag fruktansvärt trött. Jag drog ett djupt andetag och gäspade stort, höll handen framför munnen samtidigt som jag knep ihop ögonen.

”Trött?” frågade Justin och kollade på mig, jag öppnade ögonen och kollade direkt på honom, samtidigt som jag ryckte på axlarna kort.

”En aning”, jag tog en kort paus, gäspade igen, ”själv?”

Han skakade på huvudet.

”Nej, inte så.” Jag nickade och studerade honom en liten stund innan jag knep ihop ögonen lite fundersamt och drog in ett djupt andetag. Justins blick fästes snabbt vid mig och jag funderade ännu en kort stund innan jag bestämde mig.

”Kan jag be dig om en sak?” frågade jag försiktigt, Justin nickade.

”Klart du får.” sa han kort.

”Klia mig på ryggen.” sa jag och han rynkade pannan.

”Va?”

”Klia mig på ryggen.” sa jag ännu tydligare. Ett leende tog plats på hans läppar, men rynkan mellan hans ögonbryn försvann inte.

”Visst.” Jag log glatt och hoppade närmre honom innan jag la mig ner med huvudet i hans knä och benen utsträckta mot armstödet. Jag drog snabbt upp tröjan en bra bit och knäppte upp bh-bandet så att han kunde klia där också. Av någon konstig anledning älskade jag när folk kliade mig på ryggen, det var så skönt. Nu hade ingen gjort det på länge, Charlie hade vägrat göra det för länge sedan. Förut brukade hon göra det 5 minuter varje dag, på lunchrasten eller om vi hade någon ledig stund någon gång. Men nuförtiden vägrade hon, och jag förstod henne, det var en aning ansträngande.

Justin sträckte sig efter en liten kudde och la den sedan försiktigt under mitt huvud.

”Tack.” viskade jag tyst, han svarade inte. Jag vred huvudet så att jag även i denna ställning kunde se filmen. Jag hade armarna under brösten och benen rakt ut mot sidan.

När han fingrar först nuddade min hud spred sig en rysning över kroppen. Jag drog ett djupt andetag när han sakta började klia och efter en stund slöt jag ögonen, för att snabbt öppna de igen, jag ville ju inte missa något av filmen. Justin rörde sina naglar sakta över min rygg och jag kände hur ögonlocken efter en stund blev väldigt tunga. Jag brukade aldrig kunna sova utan musik, men tv:ns ljud ersatte musiken denna kväll.

”Jenna.” viskade han efter ännu en liten stund, precis när jag var nära på att somna.

”Mm?” viskade jag och drog ett djupt andetag.

”Om du somnar, ska jag bära in dig till ditt rum?” Jag skakade sakta på huvudet, utan att öppna ögonen.

”Nej, ehm, väck mig. Väck mig när filmen är slut.” viskade jag. Jag kände hur han fortsatte klia en stund, sedan försvann hans händer sakta från min rygg. Jag föll sakta i djup sömn. 


Mobba henne inte, jag älskar också när folk kliar mig på ryggen… Like I said, mobba oss inte o-o

Haha, tillbaka till novellen. ;D

Vad tycker ni om den än så länge? :3 <3 

 

Kommentera♥




Kommentarer
Postat av: Maddo <3

Jätte bra!!!!! Längtar till nästa del :)

2013-05-23 @ 22:43:10
Postat av: Cindy

Den är världs bäst! Mera nu nu nu! Tryck upp nästa del i anisktet på mig xDD ;)

2013-05-23 @ 23:07:01
Postat av: Emelie

Novellen är sjukt bra!! :)
Mer :D

2013-05-23 @ 23:27:31
Postat av: Josefin

Haha, höll på att garva ihjäl mig här xD de är ju så blyga mot varandra :(

2013-05-24 @ 02:51:02
Postat av: emilia

mer!

2013-05-24 @ 10:58:52
Postat av: Anonym

Ny läsare här, började seriöst stor gråta när jag läste att Justin bodde på gatan :(

2013-05-24 @ 15:19:03
Postat av: Anonym

jag tycker att Justin ska bära upp henne till sängen ändå;)

2013-05-24 @ 19:23:17
Postat av: Anonym

Älskar redan din blogg den har bra grammatik och en bra handling - en annorlunda handling! I like it!!

2013-05-25 @ 01:06:48
URL: http://weloveoned.blogg.se
Postat av: Anonym

Älskar redan din blogg den har bra grammatik och en bra handling - en annorlunda handling! I like it!!

2013-05-25 @ 01:07:09
URL: http://weloveoned.blogg.se
Postat av: Tilde

Sjukt bra :)

2013-05-25 @ 09:20:03
URL: http://fames.se/tildemattsson
Postat av: Emilia

Jag älskar den !! Mer mer :D <3

2013-05-25 @ 10:41:43
Postat av: Fanny

Sååååååååååå braaaaaaaaaa :D

2013-05-25 @ 19:37:11
Postat av: ellinor

Så sjukt bra, älskar att den är på svenska så att man inte behöver anstränga sig lika mycket. Fortsätt såhär. Bara väntar på att de ska kyssas och sånt *____*

2013-05-26 @ 00:56:50
Postat av: Celebnovell

Sjukt bra! ♥♥

2013-05-27 @ 16:40:03
URL: http://celebnovell.blogg.se
Postat av: Biebsdrew

Du är bäst på skriva ju!! :)

2013-05-28 @ 21:45:33
URL: http://biebsdrew.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!